Recept voor fu met wortelen en zuurkool



Ingrediënten voor 4 personen
2 bladen fu
8 wortels
250 gram zuurkool
1 scheutje shoyu
1 scheutje mirin
1 klein scheutje genmai su of bruine rijstazijn (bruine rijstazijn)
1 stukje verse gember van ± 2-3 centimeter
1/2 kop water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 45 minuten

Voorbereiding
Snij de wortels in schuine stukjes van ± een centimeter.
Verwijder de schil van de gember en snij in plakken.

Bereiding
Doe de shoyu, de mirin, de genmai su, de gember en een beetje water in een pan.
Zet een frituurpan op een hoog vuur.
Je kunt controleren of de frituurolie heet is door er een eetstokje in te prikken.
Wanneer er dan belletjes ontstaan is de olie heet genoeg.
Doe een blad fu in de frituurpan en tel tot 20.
Draai dan de fu om en tel opnieuw tot 20, dan is de fu klaar.
Doe nu het tweede blad fu in de frituurpan en herhaal de procedure.
Leg de gefrituurde fu even op een stukje keukenpapier zodat het meeste vet eraf is.
Doe dan de gefrituurde fu in de pan met de shoyu, de mirin, de genmai su en de gember.
Leg de wortels er bovenop.
Wanneer je niet van zure zuurkool houdt kun je de zuurkool eerst even afspoelen met koud water, voordat je het verder gaat gebruiken.
Leg de zuurkool op de wortels.
Doe er een halve kop water bij.
Zet het vuur hoog totdat het kookt.
Wanneer het kookt doe dan de deksel erop en laat 20 minuten koken.
Klaar.

Met dank aan Dini.