Recept voor gefrituurde seitan of seitan tempura



Ingrediënten voor 4 personen
4 plakken verse seitan of seitan uit een potje (verse is lekkerder)
1/2 kop tarwemeel of volkorenmeel
een snufje zeezout
frituurolie
1 kop koud water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten

Bereiding
Doe het meel, het zeezout en het water bij elkaar en roer totdat er een massa ontstaat die lijkt op yoghurt.
Voeg desgewenst meer water of meel toe.
Roer niet te lang.
Smeer het meelmengsel op de seitan.
Doe de frituurolie in een pannetje en verhit.
Je kunt met een Chinees eetstokje controleren of de olie heet genoeg is, door deze met de punt naar beneden in de olie te steken.
Wanneer er luchtbelletjes ontstaan aan de onderkant van het stokje dan is de olie heet genoeg.
Dompel nu de seitan erin en laat even in de olie.
Het is vrij snel klaar, binnen enkele minuten.
Haal de seitan uit de olie en dep op een stukje keukenpapier.

Je kunt gefrituurde seitan of seitan tempura heerlijk combineren met oriëntaalse appelmoes.

Met dank aan Dini.