Recept voor seitan, rijst bloemkoolschotel
Ingrediënten voor 4 personen 1 kop rijst Snufje zeezout of een umeboshipruim of een klein stukje kombu in kleine stukjes 1 bloemkool in stukjes gesneden een snufje kerrie een snufje komijnpoeder een snufje fenegriek een snufje laurierpoeder (dit kun je eventueel zelf maken door een paar gedroogde blaadjes in een suribachi te vijzelen) een snufje zeezout 3 eetlepels olijfolie 1 potje seitan of 4 plakken verse seitan 2 koppen water Indien gewenst: een eetlepel rozijnen Totaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten Voorbereiding Snij de bloemkool in roosjes. Bereiding Was de rijst in een zeef en droog na het wassen de onderkant van de zeef af. Samen koken met snufje zeezout of een umeboshipruim of klein stukje kombu in de snelkookpan gedurende 50 minuten op de hoogste druk. Doe de olijfolie in een wok of hapjespan, verhit deze en voeg de specerijen toe. Wanneer de olie heet is, bak hier de bloemkoolroosjes in, gedurende 3 minuten en roer voortdurend. Voeg de rijst toe en roerbak gedurende ± 3 minuten. Doe eventueel de rozijnen erbij. Schep de rijst en de bloemkool over in een schaal. Doe opnieuw olijfolie in de wok of hapjespan en bak de seitan hierin. Voeg de seitan toe aan de bloemkoolschotel. Roer goed om. Klaar!