Recept voor seitan stoofpotje
Ingrediënten voor 4 personen 1 potje seitan of 4 plakken verse seitan 1 kop gesnipperde uien 1 kop fijngesneden wortels 1/2 kliswortel 1 raap of een kwart koolraap 1 stengel kombu van ± 12 cm lang 1 shitake 4 theelepels kuzu 1 scheutje shoyu 6 koppen water Indien gewenst: 1 theelepel gembersap (gembersap kun je eenvoudig maken door verse gember te gebruiken. Je schilt de gember en raspt deze op een fijne rasp. Vervolgens knijp je wat je geraspt hebt uit met de blote hand.) 2 lente-uitjes ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Snij de seitan in kleine blokjes. Snipper de ui. Snij de wortels in kleine stukjes. Snij de kliswortel in schuine kleine plakjes. Snij de raap in dobbelsteentjes. Week de kombu gedurende 10 minuten en snij in kleine stukjes. Week de shitake gedurende 10 minuten en snij in kleine stukjes. Meng de kuzu met een halve kop koud water. Bereiding Doe de seitan, de uien, de wortels, de kliswortel, de raap, de kombu en de shitake bij elkaar en voeg 6 koppen water toe. Breng aan de kook. Zodra het kookt laat 10-15 minuten koken. Doe er een beetje shoyu bij en eventueel een theelepel gembersap. Doe er de opgeloste kuzu bij en roer continu totdat het wat dikker wordt. Laat nog 5 minuten doorsudderen.