Recept voor tempeh met wortel en arame
Ingrediënten voor 4 personen 400 gram tempeh in blokjes gesneden 1 wortel in lucifertjes gesneden 60 gram arame 1 gesnipperde kleine ui of sjalot 1/2 eetlepel sesamolie 2 eetlepels shoyu water Indien gewenst 1 bosuitje of verse bieslook ter garnering Totaal benodigde bereidingstijd ± 45 minuten Voorbereiding Week de arame gedurende minstens 10 minuten, maar kan ook over nacht. Snij de wortel in lucifertjes. Snipper de ui. Snij de arame in kleine stukjes. Snij de tempeh in kleine blokjes. Bereiding Verhit de olie in een koekepan en bak de tempeh totdat deze bruin is. Doe de arame met het weekwater in een pan. Doe de uien en wortels erbij en leg de tempehblokjes er als laatste bovenop. Voeg de shoyu toe en voeg water toe, zodanig dat de groenten net onder water staan en de tempeh niet. Laat het 25 minuten koken met een gesloten deksel. Garneer met het bosuitje of de verse bieslook.