Recept voor gefrituurde tempeh met zoetzure saus
Ingrediënten voor 4 personen 8 plakken tempeh van ± 1 centimeter dik 2 eetlepels mirin 2 eetlepels genmai su of bruine rijstazijn 2 eetlepels shoyu Totaal benodigde bereidingstijd ± 15 minuten Voorbereiding Snij de tempeh in plakken van ± 1 centimeter. Bereiding Meng in een platte schaal de mirin, de rijstazijn en de shoyu. Verhit de frituurolie. Controleer of de frituurolie heet is door een eetstokje in de frituurolie tot op de bodem te houden. Wanneer er belletjes ontstaan aan de onderkant van het eetstokje, dan is de olie heet genoeg. Frituur de tempeh totdat deze aan beide kanten goudbruin ziet. Schep ze uit de frituurpan op keukenpapier en dep aan beide kanten. Leg de tempeh daarna in de saus en draai na 1 minuut om. Serveer warm. Met dank aan Dini.