Recept voor tofu met taugé en champignons
Ingrediënten voor 4 personen 250 gram Tofu of gerookte tofu 500 gram taugé 250 gram champignons 1 ui 1 stukje verse gember ter grootte van het laatste kootje vanje duim klein beetje shoyu sesamolie Indien gewenst: drie teentjes knoflook geroosterd sesamzaad ter garnering. Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Was de taugé en laat uitlekken in een vergiet. Snij de tofu in blokjes Snij het onderste stukje van het steeltje van de champignon en gooi dit weg, en snij de champignons in schijfjes Je kunt eenvoudig gembersap maken door een stukje gember te raspen en dan uit te knijpen met een citroenpers of je hand. Snipper de ui. Hak eventueel het teentje knoflook zeer fijn. Bereiding dipsaus Verhit de sesmolie en bak hierin de tofu snel bruin. Voeg de champignons toe. Voeg de gesnipperde ui, eventueel de knoflook en de taugé toe en bak kort mee. Breng het gerecht op smaak met de zwarte peper, de shoyu en het komijnzaadpoeder.
Garneer eventueel met het geroosterde sesamzaad.