Recept voor tofu met taugé en champignons



Ingrediënten voor 4 personen
250 gram Tofu of gerookte tofu
500 gram taugé
250 gram champignons
1 ui
1 stukje verse gember ter grootte van het laatste kootje vanje duim
klein beetje shoyu
sesamolie

Indien gewenst:
drie teentjes knoflook
geroosterd sesamzaad ter garnering.

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Voorbereiding
Was de taugé en laat uitlekken in een vergiet.
Snij de tofu in blokjes
Snij het onderste stukje van het steeltje van de champignon en gooi dit weg, en snij de champignons in schijfjes
Je kunt eenvoudig gembersap maken door een stukje gember te raspen en dan uit te knijpen met een citroenpers of je hand.
Snipper de ui.
Hak eventueel het teentje knoflook zeer fijn.

Bereiding dipsaus
Verhit de sesmolie en bak hierin de tofu snel bruin. Voeg de champignons toe. Voeg de gesnipperde ui, eventueel de knoflook en de taugé toe en bak kort mee. Breng het gerecht op smaak met de zwarte peper, de shoyu en het komijnzaadpoeder.

Garneer eventueel met het geroosterde sesamzaad.