Recept voor tofuballetjes met dipsaus



Ingrediënten voor 4 personen voor de dipsaus
een eetlepel olijfolie
250 gram soja yoghurt
een eetlepel verse munt
citroensap
zwarte peper

Ingrediënten voor 4 personen voor de tofuballetjes
250 gram Tofu
een ui
vijf lente uitjes
een halve theelepel kerrie
een eetlepel verse koriander
een snufje zeezout
klein beetje shoyu
150 gram volkoren meel
olijfolie of sesamolie

Indien gewenst:
drie teentjes knoflook (een teentje voor in de dipsaus en 2 teentjes voor de tofu balletjes)

Totaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten

Voorbereiding
Hak de verse munt en eventueel het teentje knoflook zeer fijn.
Hak de ui, de knoflook, het lente-uitje en de korianderzaad heel fijn.

Bereiding dipsaus
Roer de munt en eventueel een teentje knoflook samen met de sojayoghurt en de olijfolie tot een glad sausje.
Breng op smaak met enkele druppels citroensap en een snufje zwarte peper.

Bereiding tofuballetjes
Plet de tofu fijn met een vork.
Vermeng de ui, eventueel de knoflook, het lente-uitjes en de koriander met de tofu.
Voeg de helft van het volkorenmeel toe.
Breng op smaak met het currypoeder, het zeezout en de shoyu.
Vorm balletjes van het mengsel met een eetlepel.
Rol de balletjes door het overgebleven meel.
Bak de balletjes goudbruin in de olijfolie of sesamolie in 2 à 3 minuten.
Serveer met de dipsaus.