Recept voor tofuballetjes met dipsaus
Ingrediënten voor 4 personen voor de dipsaus een eetlepel olijfolie 250 gram soja yoghurt een eetlepel verse munt citroensap zwarte peper Ingrediënten voor 4 personen voor de tofuballetjes 250 gram Tofu een ui vijf lente uitjes een halve theelepel kerrie een eetlepel verse koriander een snufje zeezout klein beetje shoyu 150 gram volkoren meel olijfolie of sesamolie Indien gewenst: drie teentjes knoflook (een teentje voor in de dipsaus en 2 teentjes voor de tofu balletjes) Totaal benodigde bereidingstijd ± 25 minuten Voorbereiding Hak de verse munt en eventueel het teentje knoflook zeer fijn. Hak de ui, de knoflook, het lente-uitje en de korianderzaad heel fijn. Bereiding dipsaus Roer de munt en eventueel een teentje knoflook samen met de sojayoghurt en de olijfolie tot een glad sausje. Breng op smaak met enkele druppels citroensap en een snufje zwarte peper. Bereiding tofuballetjes Plet de tofu fijn met een vork. Vermeng de ui, eventueel de knoflook, het lente-uitjes en de koriander met de tofu. Voeg de helft van het volkorenmeel toe. Breng op smaak met het currypoeder, het zeezout en de shoyu. Vorm balletjes van het mengsel met een eetlepel. Rol de balletjes door het overgebleven meel. Bak de balletjes goudbruin in de olijfolie of sesamolie in 2 à 3 minuten. Serveer met de dipsaus.