Recept voor gebakken kabeljauw
Ingrediënten voor 4 personen 400 gram kabeljauw in 4 delen gesneden 100 gram paneermeel 1 theelepel dashi groentebouillonpoeder of vegetarisch bouillonpoeder 2 eetlepels sesamolie 2 eetlepels shoyu Indien gewenst een paar druppels citroensap Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Doe de kabeljauw in een kom en doe daar de shoyu bij. Keer de kabeljauw een paar keer om, zodat deze aan elke kant is blootgesteld aan de shoyu. Bereiding Meng de paneermeel en het bouillonpoeder. Giet de overtollige shoyu weg. Strooi het paneermeelmengsel over de vis aan beide kanten. Verhit de olie in een koekepan en bak de kabeljauw aan totdat deze lichtbruin aangebakken is. Zet nu het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat nog minstens 10 minuten doorbakken. Draai de vis een paar keer om. Controleer of de vis helemaal gaar is door de dikste door te snijden en te kijken of deze in het midden nog rauw is. Zo ja, nog even doorbakken. Zo nee, dan kun je de vis serveren. Druppel het citroensap erover (niet te veel!).