Recept voor gefrituurde kabeljauw in een deegje
Ingrediënten voor 4 personen 400 gram kabeljauw in 4 delen gesneden 2,5 cm geraspte 1/2 gesnipperde ui 1/2 kop tamari 1/4 kop genmai su of bruine rijstazijn 3 theelepels mirin 3 snufjes knoflookpoeder 4 snufjes zeezout witte tarwemeel paneermeel sesamolie Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Rasp de gember op een fijne rasp. Snipper de ui. Bereiding van de gembersaus Doe de gember, de ui, de tamari, de bruine rijstazijn en de mirin in een kom en mix met een staafmixer gedurende 2 minuten. Bereiding Meng het bloem, het zout en het knoflookpoeder. Bepoeder de vis met het meelmengsel en daarna met de paneer. Verhit de olie in de frituurpan. Controleer of de olie heet is door er met een eetstokje in te prikken. Wanneer er luchtbelletjes ontstaan is de olie heet. Frituur de vis. Serveer met de gembersaus