Recept voor gemarineerde kabeljauw met witte miso en kruiden
Ingrediënten voor 4 personen 400 gram kabeljauw in 4 delen gesneden 3 theelepels shiro miso of witte miso 1 theelepel rijststroop 1 snufje zwarte peper 1 snufje komijn poeder 1 snufje koriander poeder 1 snufje knoflookpoeder 1 scheutje kokend water Indien gewenst: een paar druppels citroensap Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Doe de witte miso, het kokende water, de rijststroop, peper, het komijnpoeder, het korianderpoeder en het knoflookpoeder bij elkaar en meng goed door elkaar. Laat afkoelen. Doe de kabeljauw in een schaal en giet het mengsel er overheen. Dek af met een deksel of plastic folie. Laat een nacht in de koelkast staan. Bereiding Verhit de olie in een koekepan en bak de kabeljauw aan totdat deze lichtbruin aangebakken is. Zet nu het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat nog minstens 10 minuten doorbakken. Draai de vis een paar keer om. Controleer of de vis helemaal gaar is door de dikste door te snijden en te kijken of deze in het midden nog rauw is. Zo ja, nog even doorbakken. Zo nee, dan kun je de vis serveren. Druppel het citroensap erover (niet te veel!).