Recept voor kabeljauw met courgette en Provençaalse kruiden
Ingrediënten voor 4 personen 400 gram kabeljauw in 4 delen gesneden 1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 grote courgettes 6 snufjes zeezout 3 snufjes zwarte peper 2 theelepels Provençaalse kruiden (Wanneer je geen Provençaalse kruiden hebt, gebruik dan een halve theelepel oregano, een halve theelepel tijm, een halve theelepel rozemarijn en een halve theelepel marjolein of marjoraan ) Indien gewenst 10 zwarte olijven zonder pit Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten Voorbereiding Snipper de ui. Pers knoflook met behulp van een knoflookpers. Snij de courgette in plakken. Bereiding Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote braadpan of hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook. Doe de courgette erbij en roerbak gedurende ± 2 min. Bestrooi de kabeljauw met het zout en peper en het kruidenmengsel. Schep de groenten uit de braadpan tijdelijk over in een andere schaal. Leg nu eerst de kabeljauw in de pan en leg de groenten ernaast. Doe het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat gedurende 15 minuten zachtjes gaar sudderen. Doe eventueel de olijven erbij en laatst nog 2 minuutjes verder sudderen.