Recept voor gestoomde makreel met rijst



Ingrediënten voor 4 personen
1 verse makreel
100 gram gedroogde pruimen
300 gram bruine rijst
1 ui
2 eetlepels sesamolie of olijfolie
1 snufje zwarte peper
1 mespuntje kaneel
1 mespuntje gemalen kruidnagelen
8 deciliter of 800 cl groentebouillon (dit maak je door 8/10 tablet groentebouillon op te lossen in 800 cl kokend water)
2 takjes peterselie
water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 1 uur en 15 minuten

Voorbereiding
Week de pruimen over nacht (wanneer je dit niet gedaan hebt, laat ze dan gedurende 20 minuten wellen in kokend water - breng het water niet aan de kook)
Kook de bruine rijst volgens dit recept
Was de pruimen, neem indien aanwezig de pit eruit en snij in stukjes
Snipper de ui
Doe de makreel in een stoompan en laat deze in ± 20-30 minuten (afhankelijk van de grootte en dikte) klaarstomen

Bereiding
Fruit de ui in de olie met de peper, kaneel en kruidnagel. Voeg de rijst, de pruimen en de bouillon toe. Verwijder het vel, kop en staart en graten van de makreel en snij de makreel in kleine moten. Was de peterselie en knip de takjes klein. Meng de makreel en de peterselie door de gare rijst en warm dit goed door.

Dien op met een glimlach.