Recept voor rode poon in folie



Ingrediënten voor 4 personen
4 rode ponen
2 teentjes knoflook
olijfolie
4 plakjes citroen
zeezout
zwarte peper

Totaal benodigde bereidingstijd ± 40 minuten

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de rode ponen schoon. Verwijder de ingewanden en de kop en snij ze in de lengte open.
Spoel de rode ponen onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Wrijf de vissen in de buikholte en van buiten in met wat zout en peper en het knoflook.
Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie met wat olijfolie en leg op elk stuk een poon.
Leg op elke vis een plakje citroen en druppel er nog wat olie over.
Vouw de folie zorgvuldig en niet te strak om de vissen dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de voorverwarmde oven.

Bereiding
Smoor de rode ponen in circa 20 minuten gaar in de voorverwarmde-oven.
Druppel er eventueel nog wat citroensap over (niet te veel!).