Recept voor gebakken schelvisfilet met champignons



Ingrediënten voor 4 personen
750 gram schelvisfilet
paneermeel
3 eetlepels olijfolie
150 gram champignons
1 citroen
4 takjes peterselie
8 snufjes zeezout
water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten

Voorbereiding
Bestrooi de filet met zout.
Strooi paneermeel op een bord en leg daar de vis bovenop en strooi er dan paneermeel overeen.
Was de champignons, snij de onderkant van de steeltjes er af en snij de champignons in plakjes.
Pers de citroen uit.
Snij de peterselie fijn.

Bereiding
Verhit de olie en als de olie heet is bak hierin de filet gedurende 5 minuten.
Voeg nu de champignons toe en laat nog 5 minuten doorbakken.
Legt de vis op een voorverwarmde schaal.
Vroeg een scheutje water, het citroensap en de gesneden peterselie toe aan de champignons.
Meng dit totdat er en saus ontstaat.
Giet de saus over de vis en garneer met peterselie.