Recept voor gestoofde wijting in de oven



Ingrediënten voor 4 personen
1 kilogram wijting
citroensap
2 eetlepels gehakte tuinkruiden
paneermeel
1 - 2 eetlepels sesamolie
zeezout
1 deciliter water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 30 minuten

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de wijting schoon. Verwijder de ingewanden en de kop en snij ze in de lengte open.
Spoel de wijting onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Wrijf de vissen in de buikholte en van buiten in met wat zout en peper.
Bestrooi de vis met wat zout.
Doe wat sesamolie in een vuurvaste schaal en wrijf de schaal in met de olie.
Leg de wijting in de vuurvaste schaal en voeg 1 deciliter water en het citroensap toe.
Strooi de tuinkruiden en wat paneermeel over de vis.

Bereiding
Stoof de wijting in circa 20 minuten gaar in de voorverwarmde-oven op 200 graden Celsius.
Druppel er eventueel nog wat citroensap over (niet te veel!).