Recept voor zalmforel met broccolisalade



Ingrediënten voor 4 personen
300 gram zalmforelfilet
zeezout
het sap van 1 citroen
3 eetlepels zonnebloemolie
500 gram broccoli
2 eetlepels witte wijnazijn
zwarte peper
1 deciliter mayonaise (je kunt ook prima yogonaise of veganistische mayonaise gebruiken)
1 grote augurk
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels bieslook en dragon
water

Totaal benodigde bereidingstijd ± 20 minuten

Voorbereiding
Maak de broccoli schoon en snij in roosjes.
Snij de augurk fijn in kleine stukjes.
Snij de bieslook en dragon fijn in kleine stukjes.

Bereiding van de zalmforel met broccolisalade
Pocheer de zalmforel in 5 tot 7 minuten gaar in een pan kokend water met wat zeezout.
Pocheren is het gaar maken van voedsel in weinig vocht, en net iets onder het kookpunt.
Laat de zalmforel uitlekken, snijd hem in blokjes en sprenkel er het citroensap en de helft van de zonnebloemolie over.
Blancheer de broccoli gedurende 5 minuten in hetzelfde kokende water.
Giet de broccoli af, spoel even af onder de koude kraan en schep er de rest van de olie, de witte wijnazijn en wat zeezout en zwarte peper door.
Leg de blokjes zalmforel en de stukjes broccoli op een platte schaal.

Bereiding van de saus
Roer de mayonaise, de augurk, de kappertjes, de bieslook, de dragon, een snufje zeezout en zwarte peper door elkaar.
Serveer de saus apart bij de zalmforel met broccolisalade.